Villa Vredehoek   BED & BREAKFAST
   
   

Historie

Al van 1880 tot circa 1935 was Ellecom, samen met de dorpen De Steeg en Dieren, zoals dat toen heette 'een zeer gezocht rustoord'. Er waren diverse villa's die, net zoals Villa Vredehoek, dienst deden als pension, waar gasten uit alle delen van het land verbleven om te genieten van de prachtige bosrijke natuur. De nu nog bestaande villa's, waaronder Villa Vredehoek, zijn nu veelal een gemeentelijk of rijksmonument om zo de oude grandeur van die tijd voor de toekomst te bewaren.

'Pension' Villa Vredehoek is in 1898 gebouwd volgens de voor deze periode typerende 'overgangsarchitectuur'. Deze bouwstijl markeerde de overgangsfase van de Neostijlen naar Jugendstil en Art Nouveau. Kenmerkend hiervoor zijn de rijkelijk versierde gevels, erkers, balkons en chaletachtige daken.

In de gemeentegids 'tot bevordering der vestiging in de gemeente Rheden' uit 1923 stond deze advertentie van Pension Vredehoek. Het huisnummer was destijds nog nummer 3. De toenmalige eigenaar, de heer A.G. Nijdeken, slager van beroep, heeft het woonhuis laten bouwen met 2 verdiepingen. Met het succes van het toerisme in zijn dorp liet hij er in 1907 een 3e verdieping bij bouwen en zette hij zijn bestaan voort als pensionhouder.

Na de oorlog was er geen vraag meer naar vakantiehuizen en werd Villa Vredehoek door de 2e eigenaar voortgezet als een pension la Pension Hommeles en Rusthuis Klivia.

De restauratie en verbouwing

De 3e eigenaren sinds 1898 kochten de villa in 1988. Het toen enigszins verwaarloosde huis hebben zij met veel liefde en oog voor authentieke details opgeknapt en vervolgens weer geopend als Bed en Breakfast.

2007 - heden

Wij, Monika en Pieter Maarten, zijn vanaf 2007 de 4e in rij van eigenaren. Het zal u niet verbazen dat ook wij zijn gevallen voor de bijzondere en karaktervolle uitstraling van Villa Vredehoek en haar prachtige omgeving. Zonder de sfeer en warmte aan te tasten hebben wij het pand aangepast aan de wensen van deze tijd. Zo kwam er centrale verwarming, voor alle kamers een eigen badkamer en vereisten overheidsinstanties zoals de brandweer ook de nodige maatregelen. Nu kunt u genieten van de fijne ambiance van toen met alle gemakken van nu.

We hopen u graag een keer te mogen verwelkomen in onze Bed & Breakfast Villa Vredehoek!