Villa Vredehoek   BED & BREAKFAST
   
   

De Omgeving

Veluwezoom

Ellecom maakt deel uit van een lint van dorpen dat ligt tussen de rand van de Veluwezoom en het IJssellandschap. De Veluwezoom is een Nationaal Park van 5000 hectare groot en is daarmee een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. Het landschap is zeer divers met heuvels, heide, bos en zandverstuivingen en heeft een enorme variŰteit aan planten en dieren. Mede onder invloed van de IJssel is de grond in dit gebied zeer vruchtbaar. De Veluwezoom is dan ook rijk aan kwekerijen en landgoederen. Voor wandelaars zijn er uiteenlopende routes in het park uitgezet. Bovendien lopen de NS-wandeltocht en het LAW Maarten van Rossumpad vlak langs onze Bed and Breakfast. Ook voor fietsers zijn er diverse routes uitgezet waaronder de Royaal Rheden route die via de Posbank langs de verschillende kastelen zoals Rosendael en Middachten gaat. Met behulp van de Knooppunten kunt u eenvoudig zelf een route bepalen. Lange Fietsrondes LF3 en LF4 komen langs Ellecom. Zo is er voor jong en oud, voor ervaren en minder ervaren natuurliefhebbers altijd wel iets te beleven en te bewonderen.

Hoge Veluwe

Eenmaal in de buurt mag een bezoek aan het internationaal bekende Nationaal Park De Hoge Veluwe met het Kröller Müller Museum niet ontbreken. Hoewel beide parken deel uitmaken van een groter geheel zijn de verschillen opmerkelijk.

Cultuur

Behalve natuur is er ook op cultuurgebied veel te beleven. Vanuit Villa Vredehoek zijn de prachtige oude Hanzesteden Doesburg, Zutphen en Deventer goed te bereiken. Vergeet ook Bronckhorst niet, het kleinste stadje van Nederland en vanuit daar is het leuk toeren door de Achterhoek met de vele door oude eiken omzoomde wegen.

Arnhem

Arnhem is een doel op zich; Modestad en verkozen tot beste binnenstad in 2007. Verder vindt u er publiekstrekkers als het Openluchtmuseum en Burgers' Zoo, maar ook het Watermuseum, museum voor Moderne Kunst en het Airborne Museum. In Arnhem worden regelmatig evenementen georganiseerd en grote artiesten kiezen steeds vaker het Gelredome voor hun shows.

Ontspanning

De belangstelling voor sauna en beautyresorts groeit nog steeds. In een straal van 30 km rondom Ellecom vindt u ondermeer Thermen Bussloo, Healtspa Ryokan in Zutphen, Sanadome in Nijmegen en Veluwse Bron in Vaassen.


Tip: meer foto's van de omgeving vindt u in ons fotoboek.