Deze B&B Veluwe is dé uitvalsbasis voor natuur en cultuur

B&B Veluwe Villa Vredehoek
Villa Vredehoek B&B Veluwe

B&B Veluwe – De Veluwe is een prachtig stuk van Nederland en leent zich uitstekend voor korte en langere vakanties. Wil je dicht bij de natuur verblijven maar ook culturele uitstapjes maken en gezellige steden bezoeken? Dan is Villa Vredehoek in Ellecom de perfecte B&B voor jou.

Over de Veluwe

We hebben het in de volksmond altijd over ‘de Veluwe’, maar waar hebben we het dan eigenlijk over? De Veluwe is een zeer uitgestrekt aaneengesloten bosrijk natuurgebied, Met een oppervlakte van 91.200 hectare is de Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. De Veluwe omvat het gebied in Gelderland westelijk van de IJssel en Noordelijk van de Neder-Rijn. De streek grenst in het Zuid-Westen aan de provincie Utrecht en in het Noord-Westen aan de provincie Flevoland, in het Noord-Oosten raakt de Veluwe de provincie Overijssel, in het Zuid-Oosten de Achterhoek en Liemers en in het Zuiden de Betuwe. Kortom: dit is het échte groene hart van Nederland. 

Nationaal Park Veluwezoom

In het zuidoostelijke deel van de Veluwe, ten noorden van Rheden en Velp, ligt dit prachtige heuvelachtige natuurgebied met uitzichten over bossen, heideheuvels en zandverstuivingen. Hoogtepunt van het gebied is voor velen het deel dat inmiddels ‘De Posbank’ wordt genoemd, naar een stenen bank die in 1918 aan de rand van Herikhuizerveld werd geplaatst op een hoog punt met fraai uitzicht. En fraai is hier een understatement, want man man man, wat is het hier fenomenaal. Een sprookjesachtig heuvellandschap, bedekt met paarse heide. Als je ooit nog eens iemand ten huwelijk wilt vragen, doe het dan hier, en boek een knusse B en B Veluwe om het moment compleet te maken.

B&B Veluwe: wat voor verblijf zoek je?

De Veluwe is een rijk natuurgebied en het is dan ook logisch dat veel particulieren hun boventallige bedjes uitventen onder de vlag van een B en B Veluwe. Vraag je, voordat je gaat zoeken, eerst af aan wat voor B en B je precies behoefte hebt. Wil je verblijven in een stacaravan op een vakantiepark? Of toch liever kamer huren in het huis van de gastheer of -vrouw? Ook niet onbelangrijk: is er een restaurant op loopafstand, zodat je ’s avonds niet met een magnetronmaaltijd op schoot zit? En kun je je fiets ergens kwijt, wanneer je die meeneemt? Allemaal zaken die medebepalend zijn voor jouw keuze voor een B en B op de Veluwe.

B&B Veluwe: wandel zo het bos in

In het charmante Ellecom en een van de oudste dorpen van de Veluwe, ligt B&B Villa Vredehoek. Gastheer en -vrouw Michael en Mirjam en hun twee kinderen heten je welkom in een van de drie knusse gastenkamers en vanaf deze zomer ook in The Cottage, dat momenteel tot vakantiehuisje wordt verbouwd. Villa Vredehoek kent een lange geschiedenis als gastenverblijf. Al in het begin van de vorige eeuw, toen Ellecom nog een populair vakantieoord voor welgestelde burgers was, deed Villa Vredehoek dienst als pension. Niet voor niets zie je de villa op tal van antieke ansichtkaarten terug. Ook de vorige eigenaars runden een B&B in Villa Vredehoek. Nu is het de beurt aan Michael en Mirjam, die in oktober 2021 vanuit Amsterdam naar Ellecom zijn verhuisd. 

B&B Veluwe: Villa Vredehoek heeft alles dichtbij

Vanuit Villa Vredehoek kun je alle seizoenen genieten van natuur én cultuur. Omdat de Villa is gelegen tussen de rand van de Veluwe en de IJssel, vind je er een grote diversiteit aan landschappen en historische bezienswaardigheden: bos, heide, beekjes, uiterwaarden en gezellige Hanzesteden als Doesburg en Zutphen. Op slechts een kilometer ligt bovendien Landgoed Middachten, dat ook zeker een bezoek waard is. Door de ligging direct aan het bos en vlak bij de IJssel kun je zowel te voet als per fiets aan je tocht beginnen. En wil je ’s avonds gezellig uit eten? Restaurant De Peerdestal ligt om de hoek en ietsje verderop liggen nog meer restaurants.