Restaurant Ellecom: onze 5 favoriete adressen

restaurant ellecom
Foto: Restaurant De Peerdestal in Ellecom

Ellecom is een van de oudste dorpen aan de Veluwe en een geliefde bestemming voor korte vakanties. Voor wie geen zin heeft in hotel Avegoor, telt het dorp gelukkig een aantal charmante B&B’s, waaronder Villa Vredehoek. Ook culinair kun je in Ellecom je hart ophalen. Vijf keer een restaurant Ellecom: van eetcafé tot Michelin-niveau.

De Peerdestal: hét restaurant Ellecom

Het bewijs dat een goed restaurant Ellecom nog meer charme kan geven dan het al had, is De Peerdestal. Een begrip onder zowel de inwoners van Ellecom als passanten en mensen die er tijdelijk verblijven. De kaart wordt aangepast aan het seizoen en biedt voor ieder wat wils: van wild tot vis en van lichte salades tot stevige maaltijden. In de zomer zit je er heerlijk op het ruime terras en in de winter warm je op aan een tafeltje dicht bij de haard. Je begrijpt: wij zijn fan van De Peerdestal. Gunstige bijkomstigheid: het restaurant ligt om de hoek bij Villa Vredehoek, dus je kunt lopend naar je slaapbestemming. 

De Peerdestal, Zutphensestraatweg 50, Ellecom, +31 (0)313-415758

De Carolinahoeve: middenin het bos

Midden in de Veluwezoom, op wandel-/fietsafstand van Ellecom, ligt al meer dan 250 jaar de Carolinahoeve verscholen. Dit voormalige pannenkoekenrestaurant kreeg niet zo lang geleden nieuwe uitbaters die het interieur en de menukaart flink moderniseerden. De Carolinahoeve is een dankbare tussenstop tijdens je tocht. Er is genoeg ruimte op het terras, waar je neerstrijkt voor koffie en taart, lunch of een biertje. Het mag trouwens een wonder heten dat De Carolinahoeve er nog staat, want in 2019 raasde een tornado die pal langs het gebouw, die een spoor van vernieling naliet. De geknakte bomen naast de hoeve vormen nu dankbaar klimmateriaal voor de kinders. 

De Carolinahoeve, Carolinahoeve 1, De Steeg, +31 (0)26-3034251

De Oranjerie: comfort food in chique sferen

Net buiten Ellecom, in Dieren Zuid (het oude deel van Dieren) ligt het Carolinapark, een van de oudste buitenplaatsen aan de Veluwezoom. De Oranjerie werd in 1916 gebouwd als tuinhuis van dit landgoed. In 2001 werd het een restaurant. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leren hier het horecavak van ervaren horecamedewerkers. Op de kaart vind je talloze lekkere lunch- en borrelgerechten, zoals een Carolinaburger, frietje stoofvlees en fish & chips. Ook kun je hier terecht voor een uitgebreide high-tea of high-wine. De Oranjerie is van woensdag t/m zondag geopend van 10 tot 18 uur.

De Oranjerie, Hogestraat 9a, Dieren, +31 (0)313-450239

Het Schilderij: knus eetcafé met heerlijke kaart

Als je vanuit Ellecom Dieren binnenrijdt, zie je aan je linkerhand een karakteristieke kleine villa die een oppergezellig eetcafé herbergt. De sfeer is bruin en knus, met lekkere (speciaal)biertjes die de vriendelijke uitbater zelf voor je tapt. Ook voor de menukaart kun je gerust deze kant op, want de keuken bevat een zogenaamde mibrasa, een combinatie van een grill en een houtskooloven, die sappige, malse en heerlijk smakende vlees- en visgerechten tevoorschijn tovert. In de zomer kun je hier bovendien lekker buiten zitten op een van de twee tuinterrassen, terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltoestellen. Het Schilderij is geopend van t/m zondag, doordeweeks vanaf 15 uur en in het weekend vanaf 14 uur.

Eetcafé Het Schilderij, Harderwijkerweg 3, Dieren, +31 (0)313-413772

Koetshuis Rhederoord: biologisch op hoog niveau

Het koetshuis van Landgoed Rhederoord, gelegen in de bossen bij buurgemeente De Steeg, werd in 2014 volledig verbouwd en herbergt nu Restaurant Koetshuis Rhederoord. Het restaurant al meermaals bekroond door Gault&Millau en Michelin. Chef Gerhard van den Broek kookt prachtige gerechten met biologische producten uit de streek. Of, zoals ze het bij de Michelin Gids omschrijven: ‘Een keuken die puur natuur is, die de streek en de seizoenen eert, en dat in de vorm van smaakvolle moderne gerechten. Zelfs voor de wijnen trekt men de kaart van bio.’ En daarvoor trekken wij dan weer vol graagte onze creditcard. 

Restaurant Koetshuis Rhederoord, Parkweg 19, De Steeg, +31 (0)26-4955358

Overnachten in Ellecom? B&B Villa Vredehoek ontvangt je graag.